Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές του χρυσού καθώς οι επενδυτές έπεσαν να προστατευτούν στο ασφαλές καταφύγιο, καθώς ανακοινώθηκε νέο, πιθανώς εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος του κορονοϊού.

Τα παράγωγα του χρυσού για τον Δεκέμβριο, σημείωσαν άνοδο κατά 24,60 δολάρια ή 1,4% στις 1.808,90 δολάρια την ουγγιά, υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο καθώς τα futures για το αμερικανικό χρηματιστήριο και τα χρηματιστήρια σε Ασία και Ευρώπη υποχωρούν μετά τις ειδήσεις για ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής Covid στη Νότια Αφρική, με υψηλό επίπεδο μεταλλάξεων.

Η παραλλαγή Β.1.1.529 έχει ανιχνευθεί στη Μποτσουάνα, σε ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν τη Νότια Αφρική, στο Χονγκ Κονγκ και σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από το Μαλάουι στο Ισραήλ.

Η πτώση του δολαρίου δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για το πολύτιμο μέταλλο. Η αποστροφή ρίσκου έστειλε επίσης τα αμερικανικά ομόλογα σε κατακόρυφη άνοδο, «μειώνοντας την απειλή που στις αρχές της εβδομάδας έστειλε τον χρυσό κάτω των 1.835 δολαρίων», ανέφερε ο Jakobsen της Saxo Bank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης