Ράλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας να δείξουν μεγάλη υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της WSJ, τα κυβερνητικά στοιχεία αναμένεται να δείξουν πτώση των αποθεμάτων κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι αναλυτές περιμένουν τα αποθέματα βενζίνης να υποχωρήσουν κατά 2 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα να αυξηθούν κατά 400.000  βαρέλια.

Ώθηση στις τιμές έδωσε και η ανακοίνωση των σχεδίων της Ουάσινγκτον για την ενίσχυση των κυρώσεων στο Ιράν, αλλά και η εκτίμηση της Ρωσίας για υποχώρηση της παραγωγής το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο Brian Hook, ειδικός αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον για το Ιράν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ασκήσουν “τη μέγιστη πίεση” στο ιρανικό ζήτημα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak ανακοίνωσε ότι περιμένει η παραγωγή πετρελαίου να υποχωρήσει το Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδει το Interfax.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου σημειώνει άλμα 4,1% στα 56,19 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Νοεμβρίου, στο μεταξύ, κερδίζει 3,9% στα 60,61 δολ. το βαρέλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης