Mε τη μεταβλητότητα να έχει επιστρέψει για τα καλά στις διεθνείς αγορές, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά ξένου συναλλάγματος έχει αυξηθεί αισθητά από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της CLS ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε τον Ιανουάριο στα 1,805 τρισ. δολάρια, αυξημένος κατά 24% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 15,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Η ανοδική τάση έχει μάλιστα ενταθεί το Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες τέσσερις ημέρες της περασμένης εβδομάδας, 5-8 Φεβρουαρίου, ο μέσος ημερήσιος όγκος εκτινάχθηκε στα 2,054 τρισ. δολάρια, αυξημένος κατά 14% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες είναι πολύ περιορισμένες από ό,τι εκείνες στους δείκτες των μετοχών.

Το Thomson Reuters ανακοίνωσε ότι ο όγκος συναλλαγώνς FX στις δικές του πλατφόρμες ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα μετά την εφαρμογή της MiFID II. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών ξεπέρασε συγκεκριμέαν τα 432 δισ. δολάρια. Οι νέοι κανόνες της MIFID, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν την διαφάνεια στην αγορά, έχουν επίσης δώσει ώθηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης