Στ. Πιτσιόρλας: Για την μείωση των «κόκκινων δανείων» χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 17:10
Στ. Πιτσιόρλας: Για την μείωση των «κόκκινων δανείων» χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις
«Το 50% των δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα και αυτό είναι ενδεικτικό του προβλήματος, το οποίο όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα, και συνδέεται με τον τρόπο που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα στη χώρα» ανέφερε κατά την τοποθέτηση του στο συνέδριο του Economist «Digital Metamorphosis: Achieving growth in business and banking» που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας «τα δάνεια αυτά δεν δημιουργήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών ή των επιχειρήσεων αλλά από την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου και κυρίως από τη διαπλοκή που υπήρχε ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα, την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κόσμο».

«Αυτό είναι δυσεπίλυτο σήμερα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας πως «η λύση απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και δύσκολες αποφάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα οι δύσκολες αποφάσεις περιλαμβάνουν και κουρέματα και πλειστηριασμούς. «Αλλιώς λύση δεν θα υπάρξει».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 17:10