«Σημαντικό βήμα προόδου» χαρακτήρισε τον συμβιβασμό στη διαμάχη για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε.. ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Το αποτέλεσμα είναι καλό. Τώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωβουλή  θα πρέπει να δείξουν θάρρος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όποιος θέλει  να βγει η Ευρώπη ισχυρότερη από την κρίση πρέπει να υποστηρίξει αυτήν τη συμφωνία», τόνισε ο αντικαγκελάριος στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έγκριση του συμβιβασμού είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για το τεράστιο πρόγραμμα ανάκαμψης από τον κορωνοϊό, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο χρόνος πιέζει, τα χρήματα τα χρειάζονται επειγόντως πολλές χώρες», δήλωσε ο Σολτς.Τώρα πρέπει να δράσουμε γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε επίπεδο Ε.Ε.», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Οι διαπραγματευτές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σήμερα σε συμβιβασμό στη διαμάχη για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει ότι επιλεγμένα προγράμματα της Ε.Ε. σε θέματα όπως είναι η έρευνα, η υγεία, η νεολαία και η εκπαίδευση θα ενισχυθούν με επιπλέον χρήματα. Τώρα αναμένεται με ανυπομονησία εάν όλα τα κράτη της Ε.Ε. θα εγκρίνουν την απόφαση για τα λεγόμενα ίδια κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης