Ο προμηθευτής των σωλήνων για τον ελληνοβουλγαρικό διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου (ICGB) αναμένεται να επιλεγεί τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Η λίστα με τους υποψηφίους που πέρασαν την πρώτη φάση της διαδικασίας θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Απριλίου και θα ακολουθήσει η τελική φάση της διαδικασίας, η οποία και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα είχε ανακοινωθεί ότι ο διαγωνισμός για τον προμηθευτή έχει προσελκύσει 10 προσφορές από τις Jindaw SAW Ltd, JSC Zagorsk Pipe Plant, Welspun Corp. Ltd, Salzgitter Mannesmann International GmbH, Noksel Celik Boru Sanayii A.S., Umran Celik Boru Sanayii A.S., Erciyas Celik Boru Sanayi A.S., Toplivo-2, Korinth Pipeworks S.A., Pipe Industry S.A. και Public Joint Stock Company Chelyabinsk Pipe Plant.

Τόσο η Σόφια όσο και η Αθήνα θέλουν να αρχίσει η κατασκευή του αγωγού τον Ιούνιο, ώστε να καταστεί λειτουργικός το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι θα έχει μήκος 182 χλμ. και παραγωγική ικανότητα έως και 3 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία. Ανάλογα με το ενδιαφέρον από την αγορά, αυτή μπορεί να αυξηθεί στα 5 δισ. κυβ. μέτρα ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει 220 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης