Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κουζίνας, στα οποία συμβάλλουν και τα ποιοτικά αγροτικά εγχώρια προϊόντα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διήμερης συνάντησης των Εταίρων του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας LEADER/CLL, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αίγινα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά προϊόντα από τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε πως για να συνεχίσουν οι αγρότες να παράγουν ποιοτικά προϊόντα θα πρέπει να στηριχθεί το εισόδημά τους, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής, με μέτρα μόνιμης επίδρασης, όπως είναι η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Συμπλήρωσε πως εξίσου σημαντική είναι η παραγωγή προϊόντων με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε οι αγρότες να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές πώλησης, όπως είναι το ΠΟΠ φιστίκι Αιγίνης.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας έκανε αναφορά και στη συμφωνία που υπεγράφη τις προηγούμενες μέρες και αφορά το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικών Επενδύσεων, μέσω της οποίας θα διατεθούν κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης