Την άποψη ότι η κυβέρνηση «εγκλωβίστηκε» στη λογική κάποιων «μεγάλων κύκλων του ΣΕΒ» περί «ξεσκαρταρίσματος της αγοράς» που θα «εκτινάξει την ανεργία» εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σημερινή του συνέντευξη στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα λιγότερα δυνατά διότι είναι δέσμια μιας αντίληψης που θεωρεί ότι αυτή η ύφεση -για την οποία βεβαίως δεν ευθύνεται εκείνη, αλλά με την πολιτική της την παροξύνει και την επιταχύνει- αφορά μια διαδικασία αναδιάρθρωσης, ξεσκαρταρίσματος, της αγοράς για να βγουν έξω οι πιο αδύναμοι» είπε και πρόσθεσε: «Εγκλωβισμένοι σε μία λογική που πρεσβεύουν κάποιοι συγκεκριμένοι μεγάλοι κύκλοι από τον ΣΕΒ, οι οποίοι λένε “ύφεση θα έχουμε ούτως ή άλλως, θα μικρύνει η πίτα, τουλάχιστον να μεγαλώσουμε το μερίδιο της αγοράς μας κάποιοι ισχυροί σε αυτή την μικρότερη πίτα”. Αυτό είναι αντικοινωνικό και θα εκτινάξει την ανεργία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο, σχολίασε πως «αυτό που επιβεβαιώθηκε […] είναι ότι έχουμε διαφορετικές εκφωνήσεις από δύο υπουργεία, από το Άμυνας και από το Εξωτερικών». «Αυτό από μόνο του γεννάει ένα ερώτημα» είπε επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν είναι «οπαδός του να σηκώσουμε καμιά σημαία, του να υιοθετήσουμε διάφορα τα οποία ακούγονται από δω και από κει».

«Η κυβέρνηση συνηθίζει να σηκώνει άλλα πράγματα ψηλά. Μας μίλησε, για παράδειγμα, για “υβριδικό” πόλεμο και για εισβολή γι’ αυτά που συνέβαιναν εκ μέρους του Ερντογάν με την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών. Υιοθέτησε ultra ακραίους όρους και χαρακτηρισμούς καθαρά για λόγους εσωτερικής πολιτικής επικοινωνίας» ανέφερε. «Τώρα, λοιπόν, που τίθεται το ερώτημα υπήρξε ή δεν υπήρξε εισβολή, γιατί το βάζουμε στην άκρη αυτό; Προφανώς διότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Κάτι πήγε στραβά. Αυτό δικαιούμαστε να το μάθουμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα» συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης