Τις δυνατότητες που ανοίγονται για τη χώρα, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, γι’ αυτό και στην κυβέρνηση «είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η οικονομία όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα εκτιναχθεί». Μέσω της συνέντευξης στέλνει μήνυμα στους συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες στην Αθήνα, και τις από κοινού ανακοινώσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» ως «μία ένεση που θα μετασχηματίσει την οικονομία, την κοινωνία, το κράτος, την εκπαίδευση, θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα να γίνει πιο παραγωγική, πιο δημιουργική, πιο καινοτόμα, θα προσφέρει νέες δεξιότητες στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, στους νέους, θα δώσει κίνητρα στις νέες οικογένειες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν τα παιδιά, να στηρίξουν τις φιλοδοξίες τους στους χώρους του επαγγέλματος όπου δραστηριοποιούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια, «είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα που βλέπει να εγκρίνεται το σχέδιό της από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Κολέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει πλέον η εκταμίευση», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε για την επόμενη ημέρα της οικονομίας, ότι «δεν έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις στον αριθμό που θα περίμενε κανείς, δεν έχουν χαθεί θέσεις εργασίας και πλέον με τα εργαλεία χρηματοδότησης, τα οποία προσφέρονται από την κυβέρνηση, και που θα δοθούν και στη συνέχεια από το επόμενο ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης, είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η οικονομία όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα εκτιναχθεί».

Ιδιαίτερα αναλυτικός στα θέματα πανδημίας-εμβολιασμού, ο κ. Σκέρτσος εκτίμησε πως «έως το τέλος Ιουνίου υπολογίζουμε ότι το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας θα είχε κάνει τουλάχιστον μία δόση, είμαστε επομένως όντως σε καλό δρόμο και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Άρα, πλέον, ο εμβολιασμός του πληθυσμού έχει αρχίσει και φέρνει σημαντικά αποτελέσματα, μαζί φυσικά με το συστηματικό και μαζικό τεστινγκ που πραγματοποιεί η χώρα μας σε πολύ μεγάλη κλίμακα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα διευκρίνισε ότι «μέτρα μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, για τον πληθυσμό της χώρας δεν θα υπάρξουν μέτρα από δω και πέρα. Τουλάχιστον με τη μορφή που τα ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα» και πρόσθεσε πως «τις μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα τις βγάλουμε και νωρίτερα, αλλά θα μας το πούνε οι ειδικοί. Αυτό έχει να κάνει με το ποσοστό της ανοσίας στον πληθυσμό».

Κλείνοντας τη σχετική αναφορά, τόνισε ότι «lockdown έτσι όπως το γνωρίσαμε δεν θα έχουμε, θα έχουμε πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις κυρίως σε περιοχές και σε ομάδες πληθυσμού που μπορεί να μην έχουν αποκτήσει ανοσία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης