Σε νέα ιστορικά χαμηλά κατρακυλά σήμερα η λίρα στο εκρηκτικό μείγμα που έχουν διαμορφώσει για το τουρκικό νόμισμα οι ανησυχίες για την ένοπλη σύγκρουση στον Καύκασο, την ένταση στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απειλή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400.

Η λίρα υποχωρεί περίπου 0,8% σήμερα στο 7,9390 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διευρύνοντας τις συνολικές απώλειες από την αρχή του χρόνου στο 25%. Άνοδο 0,7% σημειώνει εξάλλου το ευρώ στο 9,3370.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να ενεργοποιήσει και να δοκιμάσει το σύστημα τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός James Lankford και ο Δημοκρατικός Chris Van Hollen σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo υπογραμμίζουν ότι η αποτυχία της Ουάσινγκτον να αναλάβει αποφασιστική δράση για την αγορά των S-400 αποθράσυνε το τουρκικό καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης