Κομβικό ρόλο στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα, προσδίδει στα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης είχε σήμερα συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), στο οποίο παρουσίασε τους σχετικούς άξονες του προγράμματος του.

«Με παρεμβάσεις στις υποδομές για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην πόλη, με παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η αγορά στην Αθήνα μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστικά», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Μεγάλη ανάσα θα δώσουν και τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που αποτελούν αίτημα του εμπορικού κόσμου και κομμάτι του σχεδιασμού μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος συζήτησε επίσης και για άλλες παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», μεταξύ των οποίων είναι ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», η ανανέωση, η επανακατασκευή και οι διαπλατύνσεις-όπου χρειαστεί-στα πεζοδρόμια της πόλης, οι παρεμβάσεις ανάδειξης και εξωραϊσμού των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, αστική επίπλωση, φωτισμός, ασύρματα δίκτυα) των τοπικών εμπορικών κέντρων στις 129 γειτονιές της Αθήνας, η αντιμετώπιση του παρα-εμπορίου και η ενίσχυση της παρουσίας της “Δημοτικής Αστυνομίας”, ιδιαίτερα στην περιοχή του ιστορικού τριγώνου, η διαμόρφωση δίκαιης και διαφανούς πολιτικής δημοτικών τελών με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα του Κώστα Μπακογιάννη, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός φιλικότερου επιχειρηματικού κλίματος σε τοπικό επίπεδο. Επίσης χαρακτήρισε τα θέματα ασφάλειας, καθαριότητας, προσβασιμότητας, παραβατικότητας και όσων γενικότερα άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, είτε καταναλωτών είτε επιχειρηματιών, εξαιρετικής σημασίας και ύψιστης προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης