Συνάντηση μελών της ΕΣΕΕ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 16:44
Συνάντηση μελών της ΕΣΕΕ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας

Το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Ιαπωνίας και ο τουρισμός αποτέλεσαν αντικείμενο της σημερινής συνάντησης στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, μεταξύ της ΕΣΕΕ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουχίρο Σιμίτζου. Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας και ο γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, τη συνάντηση ζήτησε ο πρέσβης προκειμένου να ενημερώσει τη συνομοσπονδία αναφορικά με τις εξελίξεις και τα οφέλη από τις εμπορικές συμφωνίες Ιαπωνίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Japan - EU Economic Partnership Agreement). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής κυβέρνησης οι συμφωνίες αυτές δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες ελεύθερες οικονομικές ζώνες στον κόσμο, με περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 40% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα του διμερούς εμπορίου και των προοπτικών ανάπτυξης των επενδύσεων στη χώρα μας από την Ιαπωνία, μίας εκ των κορυφαίων βιομηχανικών και τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Επίσης, εν όψει του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού επισκεπτών της χώρας μας από την Ιαπωνία (80.000 περίπου ετησίως), τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της απευθείας σύνδεσης πτήσεων Αθήνας - Τόκιο, καθώς επίσης και το ζήτημα της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων, με στόχο την επαναλειτουργία ελληνικού γραφείου προώθησης τουρισμού. Ο Ιάπωνας πρέσβης ενδιαφέρθηκε για τη διάρθρωση της ΕΣΕΕ και την συγκρότηση των Εμπορικών Συλλόγων σε πανελλήνια βάση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 16:46