Με μικρές διακυμάνσεις κινήθηκε σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, το οποίο περιστράφηκε στο 1,46%. Στη διάρκεια της ημέρας άγγιξε το 1,47%, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε.

 Βεβαίως, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές όλων σχεδόν των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Η απόδοση στη λήξη του 10ετούς κρατικού ομολόγου Γερμανίας ανήλθε νωρίς το πρωί σε υψηλό (-0,465%) τριών εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο (λήξεως 30.01.18) με 2 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,44% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,44% να διαμορφωθεί στο 1,88% από 2,0%.

Ενισχύεται το Ευρώ έναντι του δολαρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  Η αισιοδοξία που επικρατεί στο μέτωπο του Brexit για την επίτευξη συμφωνίας επιδρά θετικά σε ευρώ και στερλίνα.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,1057 δολ. από το επίπεδο των 1,1004 δολ που άνοιξε η αγορά.

   Οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας ανέφεραν ότι ήταν εποικοδομητική η χθεσινή τους συνάντηση, αυξάνοντας τις προσδοκίες επίτευξης συμφωνίας για το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε ότι οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ συμφωνούν και ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα άρει το αδιέξοδο έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

   Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,338%.

Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,387%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,423% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,475%.

   Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1043 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης