«Απαιτείται μία νέα περιβαλλοντική συνείδηση στον Τουρισμό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και του forum “ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ” στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πλέον μιλάμε για μία “κλιματική κρίση”, η οποία επηρεάζει σημαντικά τις επιλογές των τουριστών ανά τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, «η κλιματική αλλαγή αλλάζει μόνιμα τον τρόπο που επιχειρούμε» επισημαίνοντας ότι οι άξονες, στους οποίους καλείται να κινηθεί η αγορά αφορούν την ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας, τη χρήση ΑΠΕ, με ταυτόχρονη έμφαση στις υποδομές για ορθή διαχείριση των υδάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως είπε το Green Deal της Ε.Ε. είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΤΕ, και διαμορφώνεται ένας «Πράσινος προσανατολισμός», καθώς η αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος είναι προτεραιότητα για τον ΣΕΤΕ.

«Ο τουριστικός κλάδος είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος», επεσήμανε ο κ. Ρέτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρότυπο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στο Costa Navarino στη Μεσσηνία, αναφέρθηκε η Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακόπουλου, ΔΣ του Ομίλου Phaea Resorts. «Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην τοπική ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης