Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, 18:33
Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας της Σερβίας, Ντράγκαν Στεβάνοβιτς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της P&O Port Dubai Ράντο Αντόλοβιτς, η σύμβαση ιδιωτικοποίησης του λιμένα του Νόβισαντ, με την οποία η P&O Ports Dubai, μέλος του ομίλου DP World με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθίσταται νέος ιδιοκτήτης του λιμένα.

Η P&O Port Dubai θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα καταστήσουν τη Σερβία έναν πολυτροπικό κόμβο μεταφορών.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Μαρτίου η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά, ύψους 7,99 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε η P&O Ports Dubai για την απόκτηση του λιμένα του Νόβισαντ. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρώτη επένδυση της εταιρείας στα Βαλκάνια.

Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, ότι το εργατικό δυναμικό που απασχολούνταν στον λιμένα του Νόβισαντ, περίπου 150 άτομα, θα συνεχίσουν να εργάζονται και υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας.

Η DP World έχει παρουσία σε 41 χώρες, εργατικό δυναμικό άνω των 35.000 ατόμων και ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκτομμύρια δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, 18:33