«Έχουμε καλά νέα από την Ελλάδα, με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών.

«Αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες και η χώρα θα κάνει άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρόεδρου του Eurogroup σημείωσε ότι «όλες οι πλευρές εργάζονται για μία συμφωνία. Είναι σημαντικό να υπάρχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και δουλεύουμε για να το πετύχουμε».

Τόνισε τέλος ότι «στόχος είναι να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές».

Μοσκοβισί: Είμαστε στο τελευταίο μίλι για συμφωνία στο χρέος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν αναμένεται σήμερα, ωστόσο είμαστε στο τελευταίο μίλι, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα δεν θα έχουμε συμφωνία για το χρέος, αλλά σημειώνουμε πρόοδο και σίγουρα αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να δούμε. Κάνουμε πρόοδο, είμαστε πια στο τελευταίο μίλι», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση του ότι όλα θα είναι έτοιμα, μαζί με τη συμφωνία για το χρέος, για το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου.

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε:

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο».

Ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι “ξεκάθαρος” και “ισχυρός” απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης