Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, καθώς υφίσταται πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και τις νέες ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Η λίρα βυθίστηκε στο επίπεδο του 1,2101 δολαρίου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσής της στην Ασία, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2017, αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) μείωσε τα επιτόκια, αλλά ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ίσως να μη σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό νόμισμα κινείτο πριν από λίγο στο επίπεδο του 1,2118 δολαρίου. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,1%, στις 91,165 πένες.

Η λίρα έχασε πάνω από το 4% της αξίας της τον Ιούλιο, αφού ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς μια μεταβατική συμφωνία. Αυτό προκάλεσε πανικό στους επενδυτές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε πορεία άτακτου Brexit.

«Η στερλίνα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης του Brexit και αναμένουμε ότι η αγορά τις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να προεξοφλήσει μεγαλύτερες πιθανότητες για μια ‘μη συμφωνία’» σχολίασε ο Ρότζερ Χάλαμ, επικεφαλής επενδύσεων συναλλάγματος στην JP Morgan Asset Management.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης