Η ισοτιμία του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό 10 μηνών, πέρα από το επίπεδο των 112 γεν, επεκτείνοντας τις χθεσινές απώλειες και καταγράφοντας τη χειρότερη διήμερη επίδοση των τελευταίων δύο ετών.

Μια σειρά από απογοητευτικές οικονομικές ειδήσεις από την Ιαπωνία ανακίνησαν τις συζητήσεις ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε ύφεση και ότι ιαπωνικά ταμεία πουλούν εγχώρια περιουσιακά στοιχεία προτιμώντας αμερικανικές μετοχές και τον χρυσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πιο βάσιμη εξήγηση (για την τωρινή πτώση του γεν) είναι οι εκτεταμένες πωλήσεις από Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την υγεία της ιαπωνικής οικονομίας», δήλωσε αναλυτής επενδύσεων της XM.

Η βελτίωση της διάθεσης των επενδυτών για ρίσκο στις διεθνείς αγορές επίσης έπληξε το γεν, που τείνει να ευνοείται σε δύσκολους καιρούς.

Νωρίτερα, κατά τη διαπραγμάτευσή του στην αγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος διαμορφώθηκε στα 111,93 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ προηγουμένως είχε ξεπεράσει το όριο των 112 και διαμορφώθηκε στο χαμηλό ημέρας των 112,18 γεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης