Νωρίς το απόγευμα δημοσίευμα της Wall Street Journal προεξόφλησε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, επικαλούμενο τον αναλυτή της DZ Bank, Πασκάλ Ζέγκεσερ (Pascal Segesser).

Υπενθυμίζεται ότι η Moody’s έχει κατατάξει την Ελλάδα στην κατηγορία Β3, ενώ, όπως αναφέρει το δημοσίεμα, ο οίκος αξιολόγησης ενδέχεται να διατηρήσει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας «θετική», ακόμη και αν αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά ομολόγων, ενόψει της ανακοίνωσης του οίκου αξιολόγησης Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατ. αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,05% από 4,04% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,45% να διαμορφωθεί στο 3,60% από 3,57% που έκλεισε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1757 δολ. από το επίπεδο των 1,1777 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η όξυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας επηρέασε αρνητικά το αμερικανικό νόμισμα την εβδομάδα που μας πέρασε με αποτέλεσμα να υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο μηνών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,168%.

Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,208%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,268%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1759 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης