Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 1% στο 4,430% και διατηρείται κοντά τα υψηλότερα επίπεδα του έτους, με τον μακροπρόθεσμο τίτλο να έχει αφήσει για τα καλά πίσω το δίμηνο ράλι το οποίο έστειλε το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 12ετίας και το οποίο και έβαλε φρένο στα τέλη Ιανουαρίου.

Στον δρόμο των πιέσεων συνεχίζει και το ελληνικό 5ετές ομόλογο, με την απόδοση να διαμορφώνεται σήμερα στο 3,674% με άνοδο 1,5% από την Παρασκευή και 41,2% από την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου όπου η απόδοσή του κινούνταν στο 2,6% και κοντά στο ιστορικό χαμηλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά το νέο 7ετές ομόλογο, και εκεί η εικόνα συνεχίζει να είναι αρνητική, αφού η απόδοσή του από το 3,5% που είχε διαμορφωθεί όταν εκδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, να μην λέει να υποχωρήσει από τα επίπεδα του 4% στα οποία σκαρφάλωσε στην πρεμιέρα του στην δευτερογενή αγορά αλλά και τα οποία διατήρησε και μετά την εισαγωγή του προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. Σήμερα το yield του διαμορφώνεται στο 4,0058%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης