Ενισχύεται έναντι των βασικών νομισμάτων το αμερικανικό δολάριο τη Δευτέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 4 μηνών, καθώς τα hedge funds μείωσαν τις θέσεις που είχαν στην πτώση του με το βλέμα στραμμένο στην επικείμενη  συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους απανταχού επενδυτές να περιμένουν να ακούσουν την ανακοίνωση για την έναρξη του tapering, παράγοντας που δίνει ώθηση στο αμερικάνικο νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδήγησαν ορισμένες τράπεζες, ανάμεσα τους η Goldman Sachs, να αναθεωρήσουν τις προσδοκίες τους για την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την FED, νωρίτερα από το τρίτο τρίμηνο του 2023, που είναι το αναμενόμενο και να την τοποθετούν τον Ιούλιο του 2022.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι βασικών νομισμάτων, σημείωσε μικρή μεταβολή στο 94,161, κυμαινόμενος κοντά στο ανώτατο όριο της Παρασκευής – 94,302- στο επίπεδο που διαπραγματευόταν στις 13 Οκτωβρίου.

Οι αγορές χρήματος αποδίδουν πλέον πιθανότητα 50% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed έως τον προσεχή Ιούνιο, σε σύγκριση με μόλις 15% έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του CME.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστραλία, αναμένονται την Τρίτη οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, με τις αγορές να αμφισβητούν τον ισχυρισμό της  ότι δεν προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων μέχρι το 2024.Το δολάριο Αυστραλίας διολίσθησε 0,3% στα 0,7498 δολάρια, συνεχίζοντας την υποχώρησή του από το υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα.

Το ευρώ παραμένει σταθερό στα 1,15605 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης