Το ευρώ σημειώνει άνοδο σε υψηλό 2,5 ετών έναντι του δολαρίου σήμερα, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα long στοιχήματά τους στο ενιαίο νόμισμα, αν και ορισμένοι αναλυτές συστήνουν προσοχή καθώς έχουν αρχίσει να αναβοσβήνουν τα προειδοποιητικά σημάδια.

Το ευρώ άγγιξε το 1,1869, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015 πριν υποχωρήσει ελαφρώς στο 1,1835 δολάρια με κέρδη 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αδυναμία του δολαρίου φέτος τροφοδοτήθηκε από τη μείωση των προσδοκιών γύρω από τα σχέδια του Donald Trump για την οικονομία και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, καθώς και τη μείωση των ελπίδων γύρω από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed τους επόμενους μήνες.

Οι προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου έχουν πλέον… εξαφανιστεί, σε σύγκριση με πιθανότητα 20% που δινόταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CME.

Αλλά τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ήταν ενθαρρυντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η αγορά είναι επικεντρωμένη στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα

Και η αγορά ομολόγων δείχνει προς μία αναστροφή της αδύναμης πορείας του δολαρίου.

Οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων των ΗΠΑ διαμορφώνονται τώρα 200 μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτές των γερμανικών, έχοντας αυξηθεί επτά μονάδες τον τελευταίο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης