Σε δεινή θέση βρίσκονται δεκάδες έμποροι και επαγγελματίες στον Βόλο που είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε έκλεισαν πρόωρα το κατάστημά τους, την επιχείρησή τους λόγω πτώσης της κατανάλωσης από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, και οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση για το στεγαστικό ή άλλο δάνειο που έλαβαν για την επιχείρησή τους.

Οι έμποροι αυτοί που υπολογίζονται σε δεκάδες, καταφεύγουν για βοήθεια και συνδρομή στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου, αλλά ο νόμος Κατσέλη δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει όλους. Ουσιαστικά βρίσκονται στο κενό και σε απόλυτη απόγνωση μην μπορώντας να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν «κοκκινίσει».
«Αυτή την περίοδο έχουμε αρκετούς παλιούς έμπορους, επαγγελματίες, ενεργούς και συνταξιούχους, που έχουν λάβει κάποιο στεγαστικό ή άλλο δάνειο για την επιχείρησή τους και δεν μπορούν να ενταχθούν οι περισσότεροι από αυτούς για τον Νόμο Κατσέλη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι. Και είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσους έρχονται σε εμάς για να μάθουν τι μπορούν να κάνουν. Είχαν λάβει κάποιο δάνειο στεγαστικό για να κάνουν επέκταση στην επιχείρησή τους ή άλλους είδους δάνειο το οποίο δεν μπορούν να αποπληρώσουν πλέον και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου κ. Θανάσης Κουτσελίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος αναφερόμενος στο ζήτημα τόνισε πως «στην Ελλάδα του 2019 δεν μπορείς ούτε να έχεις επιχείρηση ούτε όμως να την κλείσεις. Είναι τόσο χρονοβόρες, δύσκολες και γραφειοκρατικές οι διαδικασίες που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Το ακόμη χειρότερο είναι πως από το Κράτος δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εμπόρους και είναι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια τροφοδοτούσαν το κρατικό ταμείο με ζεστό χρήμα πληρώνοντας φόρους, εισφορές, ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές. Και παρόλα αυτά βλέπουμε πως, όταν έρχεται η ώρα να συνταξιοδοτηθούν ή να κλείσουν πρόωρα την εμπορική τους επιχείρηση εξαιτίας της γενικότερης δύσκολης οικονομικής κατάστασης, τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το κράτος δεν μας έχει πελάτες και δείχνει το ενδιαφέρον του μόνο στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και άλλους. Για τους εμπόρους δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Παράλληλα ο μηχανισμός του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν λειτουργεί ομαλά και έχουμε θέμα με τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και τη ρύθμιση των οφειλών. Όλο αυτό το κλίμα λειτουργεί αρνητικά για την όποια επιχειρηματικότητα υπάρχει,. Και να δούμε, αν θα κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από πού θα μαζέψει έσοδα το Κράτος». Πηγή: e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης