Την ανιούσα φαίνεται να παίρνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη διάρκεια της ημέρας ξεπέρασε το 1%, εξέλιξη που αποδίδεται στην «διακριτική απουσία» της ΕΚΤ (μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος) από την αγορά. Πάντως οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν και στις μεγάλες αγορές της ευρωζώνης, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη Γερμανία να «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ημερών. Οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί για τον «πρόσκαιρο» χρονικό ορίζοντα των πληθωριστικών πιέσεων και αναμένουν περιοριστικά μέτρα στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμαίνονταν το απόγευμα στο επίπεδο του 0,99%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 0,26% από το 0,12% και του 15ετούς αυξήθηκε περαιτέρω στο 1,068% από 1,038%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 44 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,99% έναντι -0,12 % του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,11%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1647 δολ. από το τα 1,1632 δολ. που άνοιξε η αγορά. Αρνητική επίπτωση είχαν στο δολάριο και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1623 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης