Τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τη μείωση των εισαγωγών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προορίζονται για εμπορία ή αποσυναρμολόγηση και την καθιέρωση ενός μηχανισμού για την παρακολούθηση των προαναφερόμενων εισαγωγών εξετάζουν η Ρουμανία και η Βουλγαρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρουμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Η Ρουμανία και η Βουλγαρία αναπτύσσουν διμερή σχέδια και προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των δύο χωρών συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία και να δημιουργήσουν κοινές πολιτικές για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και τη μείωση της ρύπανσης του Δούναβη και του Εύξεινου Πόντου» προστίθεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ζήτημα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, επαναλαμβάνουμε το ενδιαφέρον μας για τη συγκρότηση μιας κοινής ομάδας εργασίας, που θα συμβάλει στη μείωση της εισαγωγής τέτοιων μηχανοκίνητων οχημάτων και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος της Ρουμανίας, Γκρατιέλα Γκαβριλέσκου (Gratiela Gavrilescu), έπειτα από συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Νένο Ντίμοφ (Neno Dimov).

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεννόησης για τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά στη Μαύρη Θάλασσα και στον Δούναβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης