Την τάση που επικρατεί και παρουσιάζει ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία, αυτήν της αγοράς αγροτικής γης στη Ρουμανία, επιβεβαίωσε και ένα πρόσφατο επιχειρηματικό deal, με πρωταγωνιστή τον Ούγγρο επενδυτή Meszaros Lorinc.

Ο κ. Lorinc, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, αγόρασε στη Ρουμανία μία εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της 12.900 στρέμματα (ή 1.290 εκτάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πήρε στην κατοχή του τις μετοχές της εταιρείας Farmland Development SRL, με έδρα στον νομό της Oradea (βορειοδυτική Ρουμανία, στα σύνορα με Ουγγαρία). Η εταιρεία αυτή έχει τα χωράφια στους γειτονικούς νομούς Oradea και Arad, σε μία εξαιρετικά εύφορη περιοχή.

Η εταιρεία που αγόρασε ο κ. Lorinc ανήκει σε ολλανδική εταιρεία και το τίμημα που κατέβαλε για την απόκτηση των μετοχών προσέγγισε τα 8.350.000 ευρώ (περίπου 647 ευρώ/ανά στρέμμα).

Η αγορά αγροτικής γης στη Ρουμανία έχει καταγράψει μεγάλες αυξήσεις την τελευταία δεκαετία. Οι τιμές αγοράς αγροτικής γης κυμαίνονται στα 400-1.200 ευρώ/ανά στρέμμα, ανάλογα με τις υποδομές, τον εξοπλισμό, την ποιότητα του εδάφους και τον βαθμό συγκέντρωσης των ιδιοκτησιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης