Ο ρωσικός κρατικός επενδυτικός όμιλος RDIF (Russian Direct Investment Fund) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κοινές επενδύσεις στους επόμενους δύο μήνες με τον ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο Baring Vostok στελέχη του οποίου –μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του, Αμερικανός Μάϊκλ Κάλβι– κατηγορούνται για απάτη και υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Ωστόσο ο Νμτίτριεφ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες αναφορικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση εκτός από το ότι θα αφορά τον τομέα της τεχνολογίας, όπως και ότι το ύψος της κοινής επένδυσης δεν θα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσδοκούμε να κάνουμε την κοινή επένδυση με τον Baring Vostok τους επόμενους δύο μήνες» δήλωσε ο Νμτίτριεφ.

«Μίλησα με τους συν-επενδυτές του ομίλου Baring Vostok, και δεν άκουσα κανέναν που να λέει ότι θέλει να μην επενδύσει με τον επενδυτικό μας όμιλό, και όπως βλέπουμε ο όμιλος Baring Vostok εξακολουθεί να λειτουργεί, διαθέτει κεφάλαια για να επενδύσει, και θα καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί τους σύντομα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα είδηση» δήλωσε ο Νμτίτριεφ.

Ο πρόεδρος του RDIF εξέφρασε την ελπίδα ότι και τα υπόλοιπα στελέχη του ομίλου Baring Vostok που είχαν συλληφθεί με τον Μάικλ Κάλβι θα αποφυλακισθούν αργά ή γρήγορα. Ο ίδιος ο Κάλβι αρνείται τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι η υπόθεση αφορά μια ενδοεταιρική διένεξη για τον έλεγχο της τράπεζας Vostitsni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης