Οι χώρες που έχουν συνυπογράψει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, θα καταλήξουν σε μια μαζική απόφαση σχετικά με το τι θα συμβεί όταν η ισχύουσα συμφωνία λήξει στο τέλος Ιουνίου, ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας, Pavel Sorokin.

Ο Sorokin, μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία θα συνεχιστεί μεταξύ των μελών της ισχύουσας συμφωνίας –η οποία περιλαμβάνει τον OPEC και κάποιες μεγάλες χώρες-παραγωγούς εκτός OPEC, με πρώτη τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε πως μια απόφαση για το μέλλον της συμφωνίας θα ληφθεί με βάση εάν είναι ισορροπημένη η αγορά πετρελαίου παγκοσμίως. Δήλωσε πως η κατάσταση στην αγορά θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της G20 στην Οσάκα.

Μιλώντας στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την προηγούμενη εβδομάδα, ο Sorokin τόνισε πως ένας παράγοντας της αγοράς που πρέπει να συμπεριληφθεί, θα είναι η κατάσταση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

«Θα λάβουμε μια απόφαση με βάση τι χρειάζεται η αγορά», δήλωσε. «Θα λάβουμε μία απόφαση από κοινού. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία θα συνεχιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης