Αυξημένη κατά 8 έως 20% -ανάλογα με την πόλη- είναι η κατανάλωση μπύρας στη Ρωσία κατά τις πρώτες εβδομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, παρά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε διάφορες περιοχές στην πώληση αλκοόλ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών ομοσπονδιακών και περιφερειακών αγορών αλκοόλ Βαντίμ Ντρόμπιζ.

Η μπύρα αποτελεί παραδοσιακό «ποδοσφαιρικό» ποτό και οι ζυθοποιίες της Ρωσίας έχουν ήδη επισημάνει την αύξηση της κατανάλωσής της από τότε που ξεκίνησε η γιορτή του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το Μουντιάλ συνέπεσε και με την καλοκαιρία στη Ρωσία, με τις υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι θερμοκρασίες να δίνουν ώθηση στις πωλήσεις του δημοφιλούς αλκοολούχου ποτού.

Για να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, οι αρχές υιοθέτησαν μέτρα που αφορούν την πώληση προϊόντων αλκοόλ.

Ειδικότερα, σε ορισμένες πόλεις της Ρωσίας τέθηκαν περιορισμοί στην πώληση και κατανάλωση αλκοόλ την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, καθώς και περιορισμοί στην πώληση ποτών σε γυάλινο μπουκάλι. Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν φάνηκαν να επηρεάζουν την κατανάλωση αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Ria Novosti

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης