Οι ρωσικές εξαγωγές προϊόντων, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των πρώτων υλών, αυξήθηκαν το 2018 κατά 11,6%, ενώ οι εξαγωγές βιομηχανικών ειδών κατά 10,2% , ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντενίς Μαντούροφ δήλωσε ότι το ύψος των εξαγωγών αυτών έφθασε τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα γνωστό με την επωνυμία «Διεθνής συνεργασία και εξαγωγές» οι εξαγωγές έως τα τέλη το 2024 θα πρέπει να αυξηθούν κατά 85% , φθάνοντας τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου δήλωσε επίσης ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί το υπουργείο του συνεργάζεται με άλλα υπουργεία στο πλαίσιο 12 εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Παράλληλα προσέθεσε ότι « ενσωματώνοντας την βιομηχανία στα εθνικά αυτά προγράμματα, θα αυξήσουμε τον όγκο παραγωγής και το κυριότερο θα διασφαλίσουμε μια σταθερή λειτουργία των επιχειρήσεων» καθώς αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας και σταθερούς μισθούς στις επιχειρήσεις των βιομηχανικών κλάδων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης