Στη συνάντηση που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με ξένους επενδυτές στις 24 Μαΐου στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής 40 παγκοσμίων επενδυτικών ταμείων, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund, RDIF), με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώνεται η συνάντηση.

«Εφέτος στην συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 40 επικεφαλής των μεγαλύτερων επενδυτικών ταμείων από 20 χώρες του κόσμου, που διαχειρίζονται συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 13,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχής σε παρόμοιες συναντήσεις. Το 2017 στην συνάντηση με τον Πούτιν συμμετείχαν επενδυτές, που διαχειρίζονταν κεφάλαια της τάξεως των 11,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει η ανακοίνωση του RDIF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί στις 24 Μαΐου με μεγάλους ξένους επενδυτές, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά τις συνομιλίες που θα έχει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδοσιακά συναντάται στο περιθώριο του Διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης με ξένους επενδυτές. Πέρυσι στο ίδιο τραπέζι με τον Ρώσο πρόεδρο κάθισαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επενδυτικών ταμείων από 23 χώρες, μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, Ιταλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, Βραζιλίας, Ινδίας, του Ομάν και Νέας Ζηλανδίας. Συνολικά στην περυσινή συνάντηση συμμετείχαν 40 επενδυτές που διαχειρίζονταν κεφάλαια 11,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης