Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές οδήγησε τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί κάτω από το 3,0%, σχολιάζει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,150% με πτώση 6,31%, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει το 3,005% με πτώση της τάξεως του 10,6% από τα επίπεδα της Παρασκευής, και αγγίζει νέα ιστορικά χαμηλά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο του 2005 στο 3,21%. Σημειώνεται πως αυτή η απόδοση αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο για εφέτος, καθώς αν και στο ράλι του προηγουμένου διαστήματος το οποίο διακόπηκε λόγω της παροχολογίας της ελληνικής κυβέρνησης είχε μειωθεί σημαντικά, ωστόσο το χαμηλότερο επίπεδο που είχε φτάσει ήταν το 3,28% στα μέσα Απριλίου.

Σε ιστορικά χαμηλά και κάτω του 2% διαμορφώνεται και η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου. Συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται στο 1,899% με πτώση 8,70%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης