Ο κυβερνών συνασπισμός στην Ιταλία είναι πρόθυμος να διατηρήσει το έλλειμμα της χώρας κάτω του 2% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο, ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Reuters, σηματοδοτώντας έναν συμβιβασμό που έδωσε ώθηση στην ιταλική αγορά ομολόγων.

Η κυβέρνηση του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας, πρόκειται να παρουσιάσει τον πρώτο της προϋπολογισμό και τους οικονομικούς στόχους αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο κόμματα θέλουν φορολογικές περικοπές και υψηλότερες κοινωνικές δαπάνες για να τονώσουν την οικονομία, αλλά η κεντρική τράπεζα ανησυχεί ότι η εκτίναξη του ελλείμματος θα θέσει το τεράστιο χρέος της Ιταλίας σε μη βιώσιμη πορεία.

«Η ιδέα να παραμείνει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 2%, κυριαρχεί», ανακοίνωσε η πηγή μετά από τη συνάντηση αργά χθες το βράδυ στο γραφείο του πρωθυπουργού Giuseppe Conte.

Μία άλλη πηγή επισημαίνει ότι στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, ένας ακαδημαϊκός ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, επαναδιατύπωσε την έκκλησή του για την τήρηση του στόχου του 2019 για έλλειμμα 1,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης