Οι μεγάλες τράπεζες της Βρετανίας έχουν δει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματικών πελατών της να αναβάλλουν τις αποφάσεις τους για επενδύσεις και δανεισμό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα μιας άτακτης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι βρετανικές τράπεζες έχουν στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ελκυστικότητα των δραστηριοτήτων τους από το δημοψήφισμα του Ιουλίου2016 και την απόφαση εξόδου από την ΕΕ, αλλά αξιωματούχοι που μίλησαν με το Reuters, δηλώνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει μείωση στα επίπεδα δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας –Royal Bank of Scotland, Barclays, HSBC, Santander- αναμένεται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου τους στις επόμενες εβδομάδες, με τους επενδυτές να δίνουν τεράστια σημασία.

Πηγές δηλώνουν στο Reuters ότι η δραστηριότητα μεταξύ των εταιρικών πελατών έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς και οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία στη Βρετανία, έχουν δηλώσει πως είναι έτοιμοι για την αποχώρηση της χώρας χωρίς συμφωνία.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει λίγο. Υπάρχει μια επιβράδυνση στο εμπορικό κομμάτι. Ξεκίνησε με ανθρώπους που ανέβαλλαν τις επενδύσεις τους, τώρα απλώς δεν πραγματοποιούν συναλλαγές», αναφέρει ένας τραπεζίτης στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης