Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητο τον Απρίλιο, μετά την περαιτέρω ανάκαμψη των εξαγωγών αλλά και των εισαγωγών από τον Μάρτιο, αντικατοπτρίζοντας την ανάκαμψη του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας από τις αρχές του έτους.

Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχή μήνα στο επίπεδο-ρεκόρ των 106,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis αναφερόμενη σε στοιχεία που έχουν προσαρμοστεί στις εποχικές μεταβολές και τις ημερολογιακές επιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν σε ποσοστό 1,2% φτάνοντας τα 86,6 δισ. ευρώ, που είναι επίσης ρεκόρ, σύμφωνα με στατιστικολόγο της Destatis.

Κατά συνέπεια, το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα -ή το ισοζύγιο των εξαγωγών και εισαγωγών- παρέμεινε σταθερό στα 19,8 δισ. ευρώ. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της «The Wall Street Journal» το τοποθετούσαν στα 20 δισ. ευρώ.

Οι γερμανικές εξαγωγές έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τις αρχές του έτους, χάρη στην ισχυρότερη ζήτηση από Κίνα και Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών -η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει και αυτών που δαπανά στις υπεράκτιες αγορές- διαμορφώθηκε στα 15,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σε μη προσαρμοσμένους όρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης