Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη στον απόηχο της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

Την άνοδο τροφοδοτούν και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κερδίζει 1,94 δολ. ή 2,8% στα 71 δολ. το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2014.

Το αργό Brent Ιουλίου σκαρφαλώνει 2,01 δολ. ή 2,7% στα 76,87 δολ. το βαρέλι επίσης σε επίπεδα που είχε να δει από το Νοέμβριο του 2014.

Οι τιμές του αργού έχουν καταγράψει μεγάλες διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015, προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν ιδιαίτερα την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, οδηγώντας σε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Το αμερικανικό αργό έκλεισε χθες στο -2,4% μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, περιορίζοντας τις απώλειες του που έφτασαν νωρίτερα το 4%.

Την ανάκαμψη των τιμών σήμερα τροφοδοτεί και η τελευταία έκθεση του American Petroleum Institute η οποία έδειξε μεγάλη υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά σχεδόν 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της API.

Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθεί η έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας για την πορεία των αποθεμάτων η οποία – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών – αναμένεται να δείξει υποχώρηση των αποθεμάτων κατά 400.000 βαρέλια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης