Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά από μία εβδομάδα κερδών, καθώς οι φόβοι για ένα πιθανό «δεύτερο κύμα» εξάπλωσης του κορωνοϊού εντός του έτους αντιρροπίζουν μια σχετική αύξηση της ζήτησης για «μαύρο χρυσό».

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου, σημειώνει πτώση 2,58% στα 30,17 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου καταγράφει απώλειες 2,34%, στα 24,16 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κίνα έθεσε την πόλη Shulan, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σε lockdown το Σαββατοκύριακο, ενώ στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος είχε νέο κρούσμα προσώπου θετικού στον κορωνοϊό, μολονότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλεί τους Αμερικανούς να αρχίσουν να επιστρέφουν στις δουλειές τους.

Στην Ινδία, τα στοιχεία δείχνουν μείωση της κατανάλωσης προϊόντων πετρελαίου κατά 46% τον Απρίλιο, σε χαμηλό 12ετίας.

«Η αδυναμία συνεχίζεται» εκτίμησε ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της SEB, Bjarne Schieldrop, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. Με ένα νέο lockdown λόγω ιού στην Κίνα, «δεν είναι και τόσο περίεργο που οι τιμές του αργού χάνουν μέρος των ισχυρών κερδών τους της προηγούμενης εβδομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές επιστρέφουν πάντως στην αγορά του αργού, ωστόσο οι φόβοι ότι η άρση των περιορισμών θα οδηγήσει σε δεύτερο κύμα της ασθένειας Covid-19 επηρεάζουν αρνητικά την ανάκαμψη της ζήτησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης