Μόνη «επενδυτική όαση» αυτή της Ευρωζώνη, για τους επενδυτές μετά το εκλογικό φιάσκο της Μέι.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρώπης υποχρεώθηκαν σε ισχυρή βουτιά, καθώς μόλις 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit η Βρετανία βρέθηκε με ένα «επικρεμάμενο κοινοβούλιο», όπως χαρακτηρίζεται στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποδόσεις του γερμανικού Bund πλησιάζουν τα χαμηλά έξι εβδομάδων, έχοντας ήδη σημειώσει ισχυρή πτώση τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δημοσκοπήσεων που έδειχναν τη βουτιά του προβαδίσματος της Μέι έναντι του Κόρμπιν.

Σε όλη τη ζώνη του ευρώ, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται έντονα χαμηλότερα, με τις αποδόσεις των γαλλικών 10ετών ομολόγων να αγγίζουν ένα νέο χαμηλό πενταμήνου στο 0,63%, τη στιγμή που οι αποδόσεις στα βρετανικά ομόλογα σημειώνουν «ελεγχόμενη» άνοδο στο 1,038% ( +0,48%).

Οι ιταλικές αποδόσεις επέκτειναν την ισχυρή πτώση της προηγούμενης ημέρας, αγγίζοντας το χαμηλό 10 ημερών στο 2,14%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται από τη μεριά τους τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται στο 6,047%.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας διαμορφώνονται στο 0,25% κοντά στα χαμηλά έξι εβδομάδων που βρέθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση μετά την περικοπή των προβλέψεων για τον πληθωρισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη διατήρηση του QE στα τρέχοντα επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης