Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών, την ώρα που ενισχύονται οι ανησυχίες για την συνέχιση του ανοδικού κύκλου των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent υποχώρησαν κατά 69 σεντς στα 84,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 76 σεντς στα 77,71 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες καταγράφουν μέχρι στιγμής κέρδη που ξεπερνούν το 5% αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αδιάκοπη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και ο δυνητικά εδραιωμένος πληθωρισμός περιορίζουν κάθε άμεση ανοδική δυναμική», εξηγεί στο Reuters, ο αναλυτής της PVM, Ταμάς Βάργκα. Εκτιμά όμως ότι η ανάκαμψη της ζητήσης από την Κίνα και η υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων θα στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούνιο του 2021 λόγω της αύξησης της παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς η Fed προσπαθεί να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις,  στέλνοντας πτωτικά μηνύματα σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως το πετρέλαιο και οι μετοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης