Υποχωρεί για πέμπτη ημέρα η στερλίνα έναντι του ευρώ, μετά από τις δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, που αναβίωσαν το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συμφωνία.

Η στερλίνα υποχώρησε μέχρι και 0,2% έναντι του ενιαίου νομίσματος προτού διαμορφωθεί ξανά στις 90,61 πένες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας στις 90,58 πένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα οδεύει προς μηνιαίες απώλειες για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές γίνονται όλο και περισσότερο ανήσυχοι για την προοπτική εξόδου από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία για τη μελλοντική σχέση.

Με μόλις επτά μήνες να απομένουν μέχρι την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η May δήλωσε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ η Γαλλία αναμένεται να εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

«Αν ακούσει κανείς τη ρητορική των πολιτικών, τότε κάτι τέτοιο φαίνεται πιο πιθανό. Βασικά, μπορεί εύκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η στερλίνα έχει υπερπουληθεί, αλλά η αβεβαιότητα για το Brexit και τώρα το υπόβαθρο για μη συμφωνία, υποδηλώνει ότι μπορεί να κινηθεί και πιο χαμηλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα του Bloomberg εμφάνισε ότι η στερλίνα μπορεί να υποχωρήσει και στα 1,20 δολάρια εάν δεν υπάρξει συμφωνία, επίπεδο που υποδήλωνε πτώση 8% από την τιμή του νομίσματος την περίοδο που διεξήχθη η έρευνα.

Η δημοσκόπηση έδινε πιθανότητα 20% σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης