Απώλειες καταγράφει το φυσικό αέριο τη Δευτέρα. Το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου – ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς – σημειώνει πτώση 8,4% στα 169 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι αυξημένες εισαγωγές από Νορβηγία και οι ισχυρές ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στηρίζουν και μεσοπρόθεσμα την προσφορά.

Ωστόσο, η Ευρώπη ετοιμάζεται για το πρώτο «χειμερινό τεστ». Οι αναλυτές της Refinitiv δήλωσαν ότι η ψυχρή περίοδος που αναμένεται στη βορειοδυτική Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα θα ενισχύσει τη ζήτηση θέρμανσης στην περιοχή και θα προσφέρει στήριξε στις τιμές, προσθέτοντας ότι η ζήτηση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή αναμένεται να αυξηθεί εν μέσω χαμηλής απόδοσης στην αιολική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτοί οι ανοδικοί παράγοντες μετριάζονται, ωστόσο, από την αυξανόμενη παραγωγή της Νορβηγίας, ενώ η περίοδος βαριάς συντήρησης τελειώνει», δήλωσε η αναλύτρια φυσικού αερίου της Refinitiv, Kasia Piaskowska.

Οι συνολικές ροές φυσικού αερίου από τη Νορβηγία τη Δευτέρα για την Ευρώπη αυξήθηκαν σε 290 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως έναντι 268 εκατ. κυβικών μέτρων την προηγούμενη ημέρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης