Στις 6 και 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία της Βουλγαρίας με τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση, μετά τον διορισμό των μελών της βουλγαρικής αντιπροσωπείας στη διακυβερνητική επιτροπή.

   Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια και σ’ αυτήν θα προεδρεύσουν ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ρόσεν Ζελιάσκοφ και ο υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται η κατασκευή ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών, καθώς και θέματα διμερούς οικονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της γεωργίας.

   Η Βόρεια Μακεδονία είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος της Βουλγαρίας, γεγονός που καθορίζεται και από τη γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών καθώς και από τα πλεονεκτήματα της αγοράς της Βόρειας Μακεδονίας για τις βουλγαρικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων τα χαμηλά μεταφορικά κόστη, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

   Η Βουλγαρία κατατάσσεται στη λίστα των έξι μεγαλύτερων επενδυτών στη Βόρεια Μακεδονία, ιδίως στους τομείς της μεταλλουργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, των ασφαλειών, της Τεχνολογίας της Πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης