Σε προσλήψεις προχωρούν μετά από χρόνια επίπονων αναδιαρθρώσεων και περικοπών οι τέσσερις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης.

Εκμεταλλευόμενες τις βελτιωμένες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, Credit Suisse, Deutsche Bank, UBS και Barclays αύξησαν στο β’ εξάμηνο του 2017 τον αριθμό των υπαλλήλων τους και αφού τον αμέσως προηγούμενο χρόνο είχαν δείξει τον δρόμο της εξόδου σε 12.000 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερες τράπεζες «ψαλίδισαν» τα προηγούμενα χρόνια τις θέσεις εργασίας προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις αμερικανικές πολυεθνικές που διόγκωσαν σημαντικά τα μερίδια αγοράς τους.

Πλέον οι διοικήσεις τους δηλώνουν αποφασισμένες να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό, λαμβάνοντας στήριξη από τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, όπως επίσης και στην πρόσφατη επιστροφή μικρής αστάθειας στις αγορές, η οποία ενθαρρύνει τους πελάτες να αναζητούν αντιστάθμιση των κινδύνων και να προχωρούν σε συναλλαγές.

Ο Tidjane Thiam, διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, ανέφερε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο αριθμός των διευθυντικών στελεχών του τμήματος επενδύσεων στην ελβετική τράπεζα αυξήθηκε κατά 8% από το 2015. Οι αυξήσεις του προσωπικού παραμένουν, ωστόσο, μέτριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Credit Suisse, η Deutsche Bank και η UBS προσέθεσαν πάντως συλλογικά περίπου 3.000 θέσεις εργασίας κατά το β’ εξάμηνο του 2017 και 2.500 η Barclays συνολικά στο έτος, πλην των υποκαταστημάτων της στην Αφρική.

Οι τέσσερις τράπεζες μαζί απασχολούσαν 285.500 εργαζομένους στο τέλος του προηγούμενου έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης