Τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση καθώς και οι προοπτικές εξαγωγών του κλάδου των ανθοκομικών προϊόντων, συζητήθηκαν μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, αυτό που κράτησε ζωντανό τον κλάδο στους δύσκολους καιρούς των μνημονίων ήταν η προσαρμοστικότητά του και, όπως ανέφερε, «τώρα πια υπάρχουν όλες οι προοπτικές, μαζί με την ανταπόκριση του υπουργείου, ώστε να επεκταθεί δυναμικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός προσέθεσε ότι «επιτυχημένα συνεργατικά σχήματα όπως αυτό των ανθοπαραγωγών, χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής της πολιτικής μας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε επίσης ότι σημαντική συνεισφορά στην αύξηση της ζήτησης των ανθοκομικών προϊόντων έχει η αύξηση του τουρισμού, καθώς η ίδρυση νέων και η επέκταση τουριστικών μονάδων έχει ως αποτέλεσμα να απορροφώνται όλο και περισσότερα φυτά ελληνικής παραγωγής για τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης