Να αυξήσει τις αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της κατά 11% αποφάσισε η Lloyds Banking Group. Ο Antonio Horta-Osorio έλαβε 6,42 εκατομμύρια στερλίνες (9 εκατ. δολάρια) για το 2017, ένα έτος στο οποίο η επιστροφή της τράπεζας σε ιδιωτικά χέρια έφερε στο προσκήνιο σενάρια για αντικατάσταση του CEO.

Στον Horta-Osorio πιστώνεται η μεταμόρφωση του μεγαλύτερου παρόχου στεγαστικών δανείων της Βρετανίας, από θύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σε μια από τις ισχυρότερες τράπεζες της Ευρώπης -μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε πέρυσι όταν η κυβέρνηση πούλησε το τελευταίο εναπομείναν μερίδιό της στη τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα αντάμειψε τον φιλόδοξο Πορτογάλο τραπεζίτη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO το 2011, με βασικό μισθό 1,22 εκατ. στερλίνων, 2,26 εκατομμύρια στερλίνες σε μακροπρόθεσμα κίνητρα και μπόνους 1,32 εκατ. στερλίνων, πολλά πρόσθετα οφέλη, μια σταθερή αμοιβή σε μετοχές αξίας 900.000 στερλίνων και συνταξιοδοτικές παροχές 565.000 στερλίνων.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι αποδοχές του είναι αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές του CEO της JPMorgan, Jamie Dimon ο οποίος έλαβε 29,5 εκατ. δολάρια το 2017 και αυτές του Michael Corbat της Citigroup ο οποίος έλαβε 23 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης