«Σωσίβιο» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αναζητά η Βενεζουέλα, προχωρώντας στην έκδοση του δικού της ψηφιακού νομίσματος ονόματι “petro”, η αξία του οποίου θα συνδέεται με τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, έχει προαναγγείλει από τον Δεκέμβριο τα σχέδιά του για μια τέτοια κίνηση, ωστόσο οι αρχές της χώρας ξεκίνησαν επισήμως σήμερα την πώληση 38,4 εκατομμυρίων petros.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έναρξη πώλησης αυτού του κρυπτονομίσματος με αξία ίση με αυτή ενός βαρελιού πετρελαίου, ανακοίνωσε από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, ο αντιπρόεδρος Τάρεκ αλ Αϊσάμι.

Συνολικά θα εκδοθούν 100 εκατομμύρια petros: στις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση θα θέσει προς πώληση ακόμη 44 εκατομμύρια και θα κρατήσει τα υπόλοιπα, δηλαδή 17,6 εκατομμύρια. Το νέο αυτό νόμισμα “θα φέρει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στη διεθνή και εθνική αγορά”, τόνισε ο αλ Αϊσάμι.

Η “τιμή αναφοράς” του petro ορίστηκε στα 60 δολάρια, όμως θα υπόκειται σε διακυμάνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το petro γεννήθηκε και πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την ευημερία της Βενεζουέλας», δήλωσε σήμερα ο Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ελπίζει πως η είσοδός της στην αγορά των κρυπτονομισμάτων θα της επιτρέψει «να στραφεί προς νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης», προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη χώρα.

Η Ουάσινγκτον απαγορεύει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της να αγοράζουν κρατικά ομόλογα της Βενεζουέλας, αλλά και του πετρελαϊκού ομίλου PDVSA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης