Εντάξεις και πληρωμές έργων Δήμων καθώς και η εκ νέου πληρωμή λογαριασμών Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ, αποφασίστηκαν κατά τη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.

Αφορούν σε έργα των δήμων Καβάλας, Πηνειού Ηλείας, Ανατολικής Μάνης, Παγγαίου, Χαλανδρίου, Μοσχάτου-Ταύρου και Λαμιέων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ επιπλέον, εγκρίθηκαν πληρωμές για εξωστρεφείς δράσεις που πραγματοποίησαν 13 Δήμοι, 2 Πανεπιστήμια και 3 φορείς σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλή απορροφητικότητα σε έργα αναπλάσεων Δήμων

Ταυτόχρονα, το Πράσινο Ταμείο έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία επίτευξης των στόχων του, που αφορούν στις εντάξεις έργων στις Προσκλήσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2017 και 2018 και αφορούν  σε έργα αναπλάσεων των Δήμων.

Μέχρι σήμερα,  έχουν ενταχθεί 152 έργα από 135 δήμους συνολικού προϋπολογισμού 39,4 εκατ. Εξ’ αυτών, ήδη τα 25,2 εκατ. παρακατατέθηκαν σε Ειδικό Δεσμευμένο Λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Για τα υπόλοιπα ενταγμένα έργα η παρακατάθεση είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προσκλήσεων 2017 και 2018 είναι  43 εκατ. ευρώ (23 εκατ. ευρώ για το 2017 και 20 εκατ. ευρώ για το 2018). Οι προσκλήσεις απευθύνονταν σε 172 Δήμους.

Εντάξεις έργων αναπλάσεων από Δήμους

Επίσης έχουν ήδη ενταχθεί έργα αναπλάσεων μεγάλης εμβέλεια από  62 Δήμους, έργα μικρότερης εμβέλειας από 73 δήμους, ενώ το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης που τους αναλογούσε, αξιοποίησαν 109 Δήμοι.

Εντάξεων έργων Δήμων με οικισμούς κάτω των 5.000 κατοίκων

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 42 έργα από 34 Δήμους συνολικού προϋπολογισμού 9,05 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός είναι  30 εκατ. ευρώ (5 εκατ. από το 2018 και 25 εκατ. από το 2019). Η πρόσκληση απευθυνόταν σε 153 Δήμους. Υποβλήθηκαν συνολικά 72 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 15,21 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου προχωρά, επίσης, έως τις 15 Δεκεμβρίου, στη διαμόρφωση νέου κανονισμού για τη Βίλα Καζούλη. Στόχος είναι να φιλοξενούνται και να διοργανώνονται εκδηλώσεις αμιγώς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος,  λαμβάνοντας υπόψη την αρχιτεκτονική, την αισθητική και τον χαρακτήρα του ακινήτου. Σημειωτέον ότι η Βίλα Καζούλη αποτελεί ιδιοκτησία του Πράσινου Ταμείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης