Το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεδρίαζε από τις 10 το πρωί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις: λειτουργία με click away στις κόκκινες περιοχές και λειτουργία με click in shop στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, και περισσότερα τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ανοίγουν και τα mall. Η διαδικασία προϋποθέτει την αποστολή sms και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες. Επίσης ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο κατάστημα εξαρτάται από το εμβαδόν( αναμένεται να γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ.).

To πράσινο φως για άνοιγμα αφορά ακόμα τα κομμωτήρια, τα καταστήματα μανικιού-πεντικιούρ και τα κέντρα αισθητικής. Σημειώνεται πως στη σημερινή διάσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ότι αφορά τις εκκλησίες, η επιτροπή έδωσε πράσινο φως για το άνοιγμά τους την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με μάσκες, αποστάσεις (1 άτομο ανά 25 τμ) και ανώτατο όριο τα 50 άτομα. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της επιδημίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Το άνοιγμα των καταστημάτων είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λέγοντας ότι «υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης