Θετικά βλέπει η Κίνηση των Γαλλικών Επιχειρήσεων (Medef), τις εξαγγελίες Μακρόν. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, ο Medef «λαμβάνει υπόψη τις δηλώσεις και τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και απευθύνει πρόσκληση σε όλους για ένα ειρηνικό διάλογο.

Εδώ και ένα μήνα, η γαλλική οικονομία υποφέρει από πάγωμα δραστηριοτήτων και βίαιες αντιδράσεις που σχετίζονταν με το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πλέον επείγον να αποκατασταθεί η ελεύθερη κυκλοφορία και το εμπόριο σε όλη Γαλλία, για να μπορέσει να επανέλθει η οικονομική δραστηριότητα σε κανονικούς ρυθμούς.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως προς την αγοραστική δύναμη είναι πιθανό να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν εκφραστεί, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, προβλέπουν αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ καθαρά, χωρίς πρόσθετο κόστος για τον εργοδότη, και με φορολογική απαλλαγή των υπερωριών.

Οι εταιρείες που έχουν την δυνατότητα, μπορούν να χορηγήσουν ένα έκτακτο επίδομα (bonus) στους εργαζόμενους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πλέον σημαντικό να προχωρήσουμε, μετά από τα καταστροφικά αποτελέσματα, των τελευταίων εβδομάδων, για τις επιχειρήσεις, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βελτιώσουμε το έργο όλων μας. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να μας ενθαρρύνουν τώρα να επιστρέψουμε πιο αισιόδοξοι στην κανονική μας δραστηριότητας.

Το νέο συμβόλαιο για το Έθνος πρέπει, επίσης, να είναι μια ευκαιρία που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας καθώς και καλύτερες συνθήκες για τους εργαζομένους και τους φορολογουμένους που υπερφορολογούνται σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Medef θα συμμετάσχει ενεργά στην εθνικό διάλογο και στις διάφορες συνεδριάσεις διαβουλεύσεων σε όλη την επικράτεια”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης