Στον τουρισμό οι προκλήσεις είναι πολλές και η έννοια του αστάθμητου παράγοντα πέφτει συχνά στο “τραπέζι” από τους ανθρώπους της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο και το “Βrexit” προβλημάτισε τα τελευταία δύο χρόνια τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων(ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, ήταν το πρώτο θέμα στην τουριστική ατζέντα.

Οι προκρατήσεις πάντως δείχνουν ότι -τουλάχιστον για φέτος- οι Βρετανοί τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας με αμείωτο ρυθμό, σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Τάσιος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προκρατήσεις σε όλη την Ελλάδα, παρά το Βrexit και την πτώση της λίρας έναντι του ευρώ, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 αλλά παρουσιάζονται και ελαφρώς αυξημένες ενώ εξίσου καλή εικόνα παρουσιάζει και το κομμάτι των αεροπορικών συνδέσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός υπάρχει γύρω από την επιδημία που έχει εκδηλωθεί στην Κίνα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, για τον τρόπο που θα επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εισερχόμενου από την Κίνα τουρισμού και το πώς η επιδημία με το νέο κορωνοϊό επηρεάζει την τουριστική κίνηση, ο κ Τάσιος, δήλωσε αισιόδοξος και εξήγησε ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε ανήκει στη low season (περίοδος χαμηλής ζήτησης) και ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι πολύ μικρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαφώς έχουμε ακυρώσεις από Κινέζους τουρίστες αφού δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, αλλά αυτήν την στιγμή δεν είναι σημαντικές σε αριθμό για να μας επηρεάζουν.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Κινέζοι έρχονται προς τα τέλη του Μάρτη-αρχές Απρίλη και επισκέπτονται περισσότερο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την Σαντορίνη ενώ πραγματοποιούν εκδρομές σε Ναύπλιο, Δελφούς, Μετέωρα κ.α.», είπε ο κ.Τάσιος.

«Υπάρχει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για το πώς όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και την οικονομία αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα», πρόσθεσε.

“Το σημαντικό είναι ότι το κράτος της Κίνας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Μέτρα όμως έλαβαν και τα ξενοδοχεία της χώρας, όσα είναι ανοιχτά αυτήν την περίοδο, στην πλειονότητά τους δηλαδή, τα ξενοδοχεία πόλεων. “Το θέμα το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, όπως πρέπει δηλαδή, και έχουν δοθεί οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σε όλους τους ξενοδόχους”, τόνισε ο κ.Τάσιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης